Lepotni trend, ki so ga veseli tudi moški: depilacija s črnim voskom

Črni vosek oziroma topna smola je zadnja novost na področju depilacije. Z njim je depilacija mogoča brez trakov, zato je ta lepotni postopek postal preprostejši, hitrejši, čistejši in tudi prijaznejši do okolja.
Poleg tega se v nasprotju z navadnim voskom nanaša v tanjših slojih in oprime le dlačic, ne kože, kar pomeni, da je odstranjevanje dlačic tudi manj boleče.
Črni vosek je navdušil že veliko žensk, prepričal pa je tudi moške, saj odsotnost trakov omogoča uspešnejše odstranjevanje dlačic iz nosu in ušes, z njim pa je mogoče natančno oblikovati tudi brado in obrvi. S trakovi je bilo to opravilo oteženo, saj smo lahko hitro nenamerno izpustili kakšen težko dostopen predel.

Mehka in elastična črna smola je idealna za tiste, ki običajno izvajajo depilacijo celega telesa, ali za manjše popravke na specifičnih področjih. Najnovejši črni tip smole je zadnji trend v skupini smol.

A črni vosek ima še več prednosti:

  • ne vsebuje alergenih snovi;
  • ker se nanaša v manjših slojih, prinaša večji prihranek;
  • mešanica čebeljega voska in karitejevega masla zagotavlja odlične rezultate na vseh vrstah dlak in tipih kože;
  • primeren je tudi za nosečnice;
  • nove dlake rastejo počasneje ter so manj goste, tanjše, šibkejše in redkejše.

Črni vosek je zaslovel s pomočjo Instagrama, in to upravičeno. Omogoča namreč manj boleče odstranjevanje dlak po vsem telesu. Ker ne zahteva uporabe trakov, je tudi bolj prijazen do okolja, razveselili pa so se ga tudi moški, saj je odstranjevanje dlačic iz nosu in ušes veliko lažje. 😉

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment