Medicinska in klasična pedikura

Stopala in noge odražajo stanje telesa. Njihova urejenost pripomore k boljšemu telesnemu počutju in se odraža v izboljšani samopodobi posameznika. Redna nega diabetičnega stopala pa kroničnim bolnikom predstavlja enega od načinov obvladovanja njihove bolezni. Trda koža, ragade, odebeljeni ali vraščeni nohti, otiščanci in kurja očesa predstavljajo seštevek težav, ki bremene posameznika problematičnimi nogami in stopali.
Posebej izšolane pedikerke se bodo vseh tegob lotili s skrbnostjo in strokovnostjo, pridobljeno z dolgoletnimi izkušnjami in delom na področju nege in oskrbe nog in stopal. Po vsakem takem obisku boste lahkih nog odšli v veselem pričakovanju novega.
Medicinska pedikura poteka po predhodnem namakanju nog, sledi odstranjevanje trde kože s pet in prstov, odstranjevanje morebitnih otiščancev in kurjih oči. Medicinskemu skrajševanju nohtov sledi čiščenje obnohtnih kanalov in odstranjevanje odvečne kožice. Pri osebah z vraščenimi nohti se v tej fazi pedikure izvaja njihovo odstranjevanje s posebej prilagojenimi in vselej sterilnimi inštrumenti. Pedikuro zaključimo z nego nog, nanosom negovalnega mazila.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment